luni, 15 iunie 2015

Ce e de facut daca ai varsat lichide in laptop?

Ce e de facut daca ai varsat lichide in laptop?

   Una dintre cele mai intalnite probleme cu laptopurile este reprezentata de varsarea lichidelor pe sau in interiorul laptopului. In momentul cand lichidul ajunge sub tastatura si in interiorul laptopului, traseele de pe placa de baza se vor strica din cauza coroziunii.

   Lichidele sunt bune conducatoare de electricitate si vor produce scurtcircuite pe placa de baza iar reparatiile ulterioare vor costa considerabil mai mult fata de cat v-ar fi costat daca ati fi dus laptopul direct la service, dupa varsarea lichidelor.

   Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa opriti alimentarea, adica sa scoateti laptopul din priza si sa scoateti bateria. urmatorul aspect important este sa nu incercati sa uscati laptopul acasa, fie ca incercati cu feonul si ca il puneti la uscat pe calorifer.
   Pentru a scapa cat mai ieftin si rapid, trebuie sa duceti laptopul la service fara sa incercati sa il mai aprindeti deoarece puteti provoca defectiuni costisitoare. Daca ai varsat lichide in laptop si il duci direct la service fara sa il mai aprinzi, cel mai probabil vei scapa cu o curatare interna minutioasa si inlocuirea tastaturii, interventie care va costa in jurul sumei de 200 de lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu