marți, 10 octombrie 2017

Care sunt diferentele dintre un laptop refurbished si un laptop second hand?

Care sunt diferentele dintre un laptop refurbished si un laptop second hand si care este mai aproape de nou? Raspunsul la aceasta intrebare este clar "laptopul refurbished". Acesta este mult mai aproape de un produs nou si spre deosebire de un laptop second hand nu are acea durata de utilizare indelungata. 

Un laptop sh poate sa fi fost folosit ani de zile inainte de a fi repus la vanzare ca laptop second hand in timp ce un laptop refurbished poate sa fi fost folosit doar de cateva ori.
Aceste laptopuri ajung la vanzare sub numele de refurbished, pentru ca au fost returnate din diferite motive.

Motive pentru care se returneaza laptopurile si astfel ajung la revanzare ca refurbished
- Clientul nu a fost multumit de laptop si a decis sa il returneze in perioada de retur
- Laptopurile au fost inchiriate la o firma care acum isi inlocuieste toate laptopurile, returnandu-le pe cele "vechi". Firmele mari care obisnuiesc sa isi inlocuiasca laptopurile in mod constant, nu le folosesc pentru ani de zile.
- Clientul sau firma s-a razgandit sau nu mai doreste sa il cumpere, fara ca laptopul sa aiba vreun defect.
- Laptopul a prezentat un defect si a fost necesara returnarea iar clientul a renuntat la el si a cerut banii inapoi.

Oricare situatie s-ar intampla, magazinul care revinde laptopul ca refurbsihed, va avea grija sa verifice atent buna functionare a laptopului iar in eventualitatea in care clientul reclamase un defect, se asigura ca defectul este reparat.

Avantajul achizitionarii unui laptop refurbished este pretul care poate fi chiar si cu 30% mai mic decat acelasi laptop nou. Este o diferenta si intre laptopurile refursbished si cele second hand, intrucat cele sh au o uzura mult mai mare iar componentele precum bateriile pot sa nu fie in cea mai buna stare. Laptopurile refurbished sunt de regula aranjate, cosmetizate, igienizate astfel incat sa para cat mai noi iar clientul sa intelaga ca produsul este mai degraba nou decat second hand.

Aceste laptopuri refurbsihed sunt o solutie ideala pentru utilizatorii care nu doresc laptopul pentru gaming ci pentru multitasking, office sau relaxare acasa. Laptopurile de gaming necesita resurse mult mai mari astfel ca si preturile cresc considerabil, chiar si cazul laptopurilor refurbished de gaming.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu