vineri, 6 octombrie 2017

Top 3 defecte intalnite la smartphone-uri.

Telefoanele destepte reprezinta gadgeturi foarte importante in aspectul vietii cotidiene si nu numai iar atunci cand acestea incep sa prezinte defecte, ne gandim daca se merita sa il reparam sau daca sa cumparam altul.
Desigur, daca detineti un model de top, pentru care ati platit sute de euro, veti dori initial sa va ganditi la varianta mai putin costisitoare si anume reparatia defectului respectiv. In acest articol vom discuta despre cele mai intalnite 3 defecte la telefoanele destepte, care se pot repara destul de usor si relativ ieftin, comparativ cu costul unui telefon nou.

1. Mufe defecte
Mufele sunt componente mici, foarte sensibile la socuri si lovituri, predispuse la defectare. Printre primele defecte intalnite la un smartphone, sunt cele legate de mufa de alimentare sau de mufa audio. Aceste mufe se repara usor in orice service de telefoane si nu ar trebui sa coste mai mult de cativa zeci sau sute de lei. Depinde foarte mult daca mufa prezinta un defect simplu sau unul complex si daca defectul este izolat si nu a afectat si placa de baza.

Aceste tipuri de defecte sunt usor de depistat pentru ca interfereaza cu utilizarea zilnica a telefonului. Fie observati ca nu mai incarca corect, fie ca se decupleaza constant, fie ca atunci cand conectati castile, sunetul se aude intrerupt si trebuie sa tineti mufa de la casti intr-un fel anume ca sa se auda sau pur si simplu ca nu mai functioneaza deloc, mufele respective.

2. Ecran si touchscreen spart
Aceste defecte sunt cele mai costisitoare la un telefon de tip smartphone iar daca nu detineti un model de top, este posibil sa nu se renteze aceasta reparatie. In multe situatii, cand este vorba de telefoane destepte low cost, reparatia sau inlocuirea display-ului si a touchscreen-ului , poate costa mai mult decat pretul telefonului. Chiar si la modelele Samsung si Iphone, este posibil sa nu se renteze reparatia, mai ales daca telefonul este vechi. Puteti inlocui aceste componente cu unele comandate din China pentru a mai reduce din costurile reparatiei. Majoritatea telefoanelor au touch-ul lipit de display, asa ca indiferent daca sunt sparte ambele, va trebui sa le inlocuiti pe ambele.

3. Defectele de tip software.
Cele mai multe cazuri de defecte de tip software, pornesc de la lipsa actualizarii sistemului de operare si a unui sitem de antivirus. Setati actualizarea sistemului de operare si a aplicatiilor pe automat si doar atunci cand exista conexiune de internet wireless. Nu instalati aplicatii dubioase in special aplicatii de genul celor care "te scapa de mallware". Inainte de a instala aplicatii de securitate, altele decat cele initiale, asigurati-va ca promotorii sunt legitimi iar aplicatia nu are riscuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu