miercuri, 26 iulie 2017

Cinci pasi pentru curatarea laptopului acasa.

Laptopurile actuale au în configurația lor componente care, în procesul normal de funcționare, generează o cantitate foarte mare de căldură, chiar şi la o funcționare „normală” şi, cu atât mai mult, atunci când rulează programe complexe, cum ar fi, spre exemplu, jocurile. 
De aceea este foarte important ca temperatura acestuia să fie în limitele stabilite de producător, cu alte cuvinte, răcirea să se mențină așa cum a fost proiectată, în caz contrar putându-se ajunge la deteriorarea unor componente interne importante şi costisitoare.

 O curățare profesională a laptopului presupune efectuarea mai multor operații esențiale:

1. Dezmembrarea parțiala sau totală a laptopului, în funcție de model. Daca accesul la procesor se face direct, puteti sa evitati multi pasi din acest articol. Daca trebuie sa desfaceti laptopul, va recomandam sa aveti grija la pamblicile de sub tastatura, conectate la placa de baza.

2. Curățarea de praf şi alte impurități a sistemului de răcire: ventilator/oare şi radiator. Aceasta curatare se face in mod normal cu o suflanta cu aer.

3Desfacerea radiatorului, curățarea suprafețelor şi aplicarea pe suprafața procesorului a unei pelicule subțiri de pastă termoconductoare, cu ajutorul unei palete din plastic. Pentru curățare, veți avea nevoie şi de alcool izopropilic, este bine să îl achiziționați din timp.

4. Se efectuează operațiile anterioare în sens invers, pentru a se monta complet – şi corect – laptopul.

5. Se verifica temperaturile in utilizare pentru a fi siguri ca laptopul are un sistem de racire corespunator.

 Dacă laptopul este din categoria celor care nu necesită demontare completă, ar trebui să aveți acces la sistemul de răcire şi ar trebui să vedeți tuburile de cupru prin intermediul cărora se conectează procesorul şi cardul grafic la radiator şi ventilator. Şi ar trebui să mai vedeți praf aglomerat pe radiator şi pe ventilator.

După ce se scot bucățile mari, se curăţa cu atenție, folosind un bețișor pentru urechi şi în final se sufla cu un tub (spray) cu aer comprimat. Atenție: spray-ul trebuie ținut în poziție verticală pentru a evita ca aerul lichid să fie evacuat prin duza şi să deterioreze componentele electronice. De asemenea, grijă să nu apăsați pe ventilator şi nici să nu-l rotiți foarte tare, se vor da jeturi scurte de aer, de la o distanţă de minimum 5 cm.  Daca doriti sa evitati bataia de cap, puteti apela direct la profesionisti si sa curatati laptopul la Goldnet Service.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu